Plise zavese | Decorus - Plise senčila, plise zavese

Plise zavese

Natisni
  • Dekorativni plise
  • Plise zavese, senčila Decorus
  • pliseji v zimskem vrtu
  • trikotni pliseji

 

PLISE senčila

Pliseji so v primerjavi z ostalimi notranjimi senčili trenutno najbolj priljubljena in najbolj modna senčila. Svojo priljubljenost so dosegla ravno s praktičnostjo, enostavnim upravljanjem in nezahtevnim vzdrževanjem. Zaradi kvalitetnih materialov pa tudi z dolgo življenjsko dobo.

 

 Prepoznavna so po svoji cik-cak tkanini, ki se zlaga, podobno kot pri harmoniki. Ravno to zlaganje omogoča, da se lahko prilagodijo vsaki obliki okna.(trikotnik, trapez, polkrog, krog...). Posebna tehnologija gubanja (plisiranja) omogoča stabilno obliko tkanine tudi na visokih temperaturah.

 

Plise senčilo lahko namestimo v vsak prostor  v stanovanju, v pisarne, v učilnice, v zimske vrtove, avtodome, namesto vrat na omarah, kot pregrado,…

 

Pliseji za STREŠNA OKNA imajo vgrajeno jekleno vrv, ki prepreči poves tkanine, zato senčilo ostane ob steklu. Pri novejši varianti plise senčil, ki smo jo poimenovali MiniMAX,  imajo senčila za strešna okna pri strani vgrajeno  aluminijasto vodilo. Poleg tega, da prepreči poves tkanine, to vodilo zakrije svetlobno režo pri strani , zato lahko z ustrezno izbrano zatemnitveno tkanino ustvarimo popolno temo v prostoru.

 

MATERIALI

Osnova vsakega pliseja je tkanina iz poliestrnih vlaken, ki je protiprašno impregnirana. Glede na namen pa so tkanine lahko še dodatno obdelane oz impregnirane. 

 

Glede na potrebe in pravilno izbrano tkanino, lahko s plise zaveso dosežemo:

  • toplotno izolacijo (tkanine imajo na zunanji strani poseben, PERLA premaz, ki omogoča še dodaten odboj toplote in s tem večjo izolativnost- gre za notranje senčilo, to pomeni, da del toplote, ki pride skozi steklo ostane v prostoru med steklom in tkanino )
  • zatemnitev
  • zaščito pred zunanjimi pogledi
  • dekorativni element v prostoru

Ker se prah na plisejih, zaradi protiprašnega nanosa na tkaninah, ne nabira, so ta senčila primerna za alergike.

 

Ostali materiali, ki sestavljajo plise zaveso so še aluminijasti profili v beli in temno rjavi barvi, nylon vrvica z jedrom v sredini, ki je povezana z vzmetmi, kar omogoča večjo trdnost in vzdržjivost. Sestavni deli vsakega plise senčila so tudi plastični deli katerim je dodano steklo, da se ob večjih obremenitvah ne obrabijo.

 

Materiali so testirani in preverjeni na različnih evropskih in svetovnih inštitutih in ustrezajo visokim standardom kakovosti.

 

Zakaj so plise senčila prava odločitev? Praktičnost, enostavno vzdrževanje, dolga življenska doba, sodobno oblikovanje. Primerna za alergike. Pošlji povpraševanje.

PRITRDITEV PLISE SENČIL

Montaža plise zaves je zelo enostavna.  

 

V večini primerov plise pritrdimo v okenske letvice ob steklu. Tako zavzamejo zelo malo prostora.

 

Plise senčila so edina senčila, ki se lahko pritrdijo v spodnji rob okna in jih upravljamo od spodaj navzgor.

 

Seveda jih lahko pritrdimo tudi v strop ali na zid pred okno. V takih primerih so običajno prostoviseča in se regulirajo s potezno vrvico ob strani. 

 

 

VZDRŽEVANJE

vzdrževanje

 

 

 

Ker je tkanina protiprašno zaščitena se prah na njej ne nabira in umazanija ostaja na površini. Včasih zadostuje, da madež obrišete z vlažno krpo. Če pa je umazanija trdovratnejša pa senčilo enostavno snamemo iz montažnih elementov in operemo v vodni kopeli. (Slika)

plise senčilo - zaščita pred soncem
dekorativno senčilo
plise tkanina Z4831
Plise senčilo T3000
Plise zavese, senčila Decorus
Plise zavese,senčila Decorus
Plise zavese, senčila Decorus
Plise zavese, senčila Decorus
Plise zavese, senčila Decorus
Plise zavese, senčila Decorus
Plise zavese, senčila Decorus
Plise senčilo za strešno okno - MiniMAX
trikotno in prostoviseče plise senčilo