Kako odvzeti mere? | Decorus - Plise senčila, plise zavese

Kako odvzeti mere?

Natisni

 

Natisnite si navodila kako pravilno odvzeti mere.

  • Dimenzije morajo biti izmerjene s kovinskim metrom.
  • Pomembna je točnost podatkov pri podajanju dimenzij širine , ker se na gotovem senčilu širina ne more regulirati na mestu montaže. Višina senčila pa se lahko regulira na mestu montaže, zato ta dimenzija lahko nekoliko odstopa (1-2 cm).
  • Proizvajalec si pridržuje pravico odstopanja pri dimenzijah širine gotovega senčila za +1mm. Dimenzija senčila se smatra skrajna zunanja dim. na senčilu. Tkanina je običajno zaradi sistema izdelave še nekoliko ožja.
  • Ob naročilu se podane dimenzije zapišejo v formular Naročilo PLISE SENČILA.
  • Vedno se podaja najprej širina in nato višina (širina x višina), vse v mm.

A. SENČILO BO MONTIRANO V OKENSKI OKVIR TIK OB STEKLU

 

Če bo senčilo montirano tik ob steklu, stranka izmeri razdaljo med okenskima letvicama tik ob steklu. Priporočamo, da se širina pomeri trikrat: ob spodnjem robu, v sredini in ob zgornjem robu stekla. Proizvajalec upošteva kot dimenzijo stekla najožjo širino. V primeru, da je ob okenskih letvicah še zašcitni kit, se le-ta smatra kot steklo.
 
Pri meritvi bodite pozorni na letvice ob steklu . Če so le te pravokotne na steklo, potem je zunanji skrajni rob senčila 2 mm ožji od stekla. Pri letvicah, ki so poševno na steklo pa je senčilo široko kot steklo.

 

Če so okenske letvice pravokotno na steklo.

Če so okenske letvice pod kotom.
Podane dimenzije stekla se smatrajo kot končne dimezije senčila.

B. SENČILO BO MONTIRANO NA OKVIR OKNA oz. PRED OKNO V STROP ALI NA STENO

Če bo senčilo montirano pred okno kot prostovisečo senčilo oz. na okenski okvir, tako da pokriva tudi del okvirja, se poda dimenzija, ki jo bo senčilo pokrilo. V tem primeru se podana dimezija smatra kot dimenzija gotovega senčila.